Direktlänk till inlägg 5 maj 2014
1 port
175g torsk (utan ben)
1 bit (50g ) purjolök
1/2 tomat
2 skivor citron
3 skalade potatisar
1/2 dl (50g ) kvarg 0,3 %
125g sparris
Dill , pressad citron, svartpeppar
Salt och vitpeppar
Lägg torsken i en ugnsform , salta och peppra . Skiva purjolöken och bred ut den över fisken , skiva tomaten och citron och lägg ut uppe på den utbredda purjolöken . Sätt in gratängen i mitten utav ugnen i 200 grader tills den är färdig .
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten .
koka sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter . Ska ej kokas mjuk !
Blanda kvarg , dill , salt , svartpeppar och lite pressad citron som en liten kall dressing till .
Serveras med ev 1 citronklyfta eller med kokt broccoli eller rivna morötter istället för sparrisen .
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|